دختر شیر و خورشید

آری آری زندگی زیباست/زندگی آتشگهی دیرینه پابرجاست/گر بیفروزیش رقص شعله اش در هر کران پیداست

دختر شیر و خورشید

آری آری زندگی زیباست/زندگی آتشگهی دیرینه پابرجاست/گر بیفروزیش رقص شعله اش در هر کران پیداست

*

 ایستگاه شکم

 

 

سلام 

خوبید؟؟ 

 

راستش می خواستم برای یکسالگی هند آمدنم یه پست پر و پیمون بذارم 

اما متأسفانه وقتش رو نداشتم 

ضمن اینکه قطعی برق اینجا آدم رو کلافه می کنه 

فکر کنید که ما از 9:30 صبح تا 8:30 شب هی 1 ساعت برق نداشتیم، 20 دقیقه تا نیم ساعت داشتیم 

این بود که ترجیح می دادم اصلاً لپ تاپ رو روشن نکنم 

اما حالا هم دیر نشده 

خیلی فکر کردم 

دیدم شاید جالب نباشه از اینجا و مردمش و این چیزا بنویسم 

پس با یک پست کاملاً شکمی در خدمتیم  

 

 

اول از غذاها شروع می کنم 

می دونم می دونید که پایه اصلی ادویه غذاهای هندی فلفله 

مثل نمک برای غذاهای ما  

کلاً هم همیشه شنیده بودیم که ادویه نقش مهمی توی طبخ غذاهای هندی داره 

برای همین هم نباید تعجب کنید اگر توی غذاتون زیره یا هل درسته یا یه برگ بوی گنده پیدا کردید

چیز دیگه ای که حتماً حتماً توی غذاهاشون هست پیازه 

حالا یا خام یا سرخ شده 

برای همینه که همیشه توی کوچه های هند بوی پیازداغ میاد 

بعد از اون برنج 

میشه گفت تکیه بیشتر غذاها روی برنجه 

که البته برنجی که اینها می پزن (پلو سفید) اصلاً به ذائقه ما ایرانیها خوش نمیاد 

چون برنج رو توی آب می پزن (مثل وقتی که می خوایم آبکش کنیم) بعد وقتی کاملاً نرم (و له) شد با یکم آب سرو می کنن 

یعنی آبکش و دم کردن خبری نیست 

دیگه اینکه اینجا اکثر هندوها vegetarian هستن  

یعنی اگر اشتباهی موقع غذا خوردن و گرسنگی سر از محله های هندو نشین در آوردید وای بحالتون 

شما رو نمی دونم البته 

اما من خودم با غذای بی گوشت سیر نمیشم  

بیشتر هم گوشت مصرفیشون گوشت مرغه، گوشت گاو و گوسفند خیلی کم پیدا میشه 

(البته به محله هم بستگی داره)

تا دلتون بخواد انواع و اقسام خوراک بی گوشت اینجا پیدا میشه 

مثل خوراک لوبیا قرمز 

اگر برای اولین باره که می خواید یه غذای هندی رو تجربه کنید، پیشنهاد می کنم اصلاً توجهی به پیشنهادات گارسون نکنید که اصلاً خوشتون نخواهد آمد 

سعی کنید با یه ایرانیه کار بلد سر به رستورانها بزنید

مورد بعدی هم اینکه اصلاً موقع غذا خوردن، غذا خوردن هندیها رو تماشا نکنید چون حتماً اشتهاتون کور میشه 

چون برای هندی قاشق و کارد و چنگال معنی نداره و غذا رو با دست می خورن اینا 

ربطی هم به قشر و طبقه اجتماعی نداره 

 

حالا با همه این توضیحات، اینها چندتا غذای هندی که خودم شخصاً خوردم و دوست داشتم: 

 

1. ماسالا دوسا: بنظر من خوشمزه ترین و لذیذترین غذای هندی همین ماسالادوساست 

که تشکیل شده از یه لایه خمیر برشته + پوره سیب زمینی و پیاز وسطش + دوجور ماسالا، یکی سرد و یکی دیگه گرم (که من اون گرمه رو ترجیح میدم) 

 

 

(اصولاً ماسالا به ترکیبات ادویه (سس) گفته میشه، هر غذا هم ماسالای مخصوص به خودش رو داره) 

 

2. chicken-mutton briyani: با بریانی اصفهان فرق داره 

یجور پلو قاطی مثل لوبیا پلو  

ترکیباتش هم تکه های گوشت مرغ یا گوسفند + ماست + مقدار بسسسسیار زیاد ادویه (مثل فلفل، زنجبیل، زردچوبه، زیره، هل ...)  

 

 

 

3. butter chicken: یه جور خورش مرغ که با کره فراوان طبخ میشه و بسیار لذیذه 

 

 

 

4. noodles: یا همون ماکارونی. البته که ماکارونی غذای هندی نیست، اما من مدل طبخ اینها رو خیلی دوست دارم 

اینجا ماکارونی پخته رو (قبل از آبکش) با لوبیا سبز و تخم مرغ سرخ شده و هویج پیاز و تکه های گوشت پخته شده تفت میدن که بسته به گوشتش اسم گذاری میشه، chicken noodles فقط مرغ داره، mix noodles مرغ داره و گوشت گوسفند و میگو 

 

(راستشو بخواید مطمئن نیستم این مدل ماکارونی پختن مخصوص هند باشه، اما هرچی هست خیلی خوشمزه است) 

 

5. اینجا یه سری snack داره که بقول یکی از بچه ها به شوخی بیشتر شبیه 

چون حجم زیادی داره با خاصیت غذایی و سیرکنندگی بسیار پایین 

اسمهای جالبی دارن مثل ماسالا پوری، سمبوسه پوری، پانی پوری و... 

دروغ چرا؟ 

من از تمام اجزا و ترکیباتش فقط پیاز نخود سبز و گوجه فرنگی و برنجک (برنج پخته و سرخ شده) رو می تونم تشخیص بدم  (یعنی فقط اون رشته های زرد رنگ ترد رو دقیق نمی دونم چیه)

خوشمزه ان

اینم عکسهاشون  

 

پانی پوری 

 

ماسالاپوری 

  

 

بعد از غذا هم میرم سراغ میوه های اینجا 

 

1. انبه (mango): بینظیر  

(می دونم که mango دیگه توی ایران هم فراوونه، تا 2-3 هفته دیگه mangoهای رسیده و قابل خوردن میان) 

 

 

 

2. گُواوا (guava): مثل انار هسته های ریز و سفتی داره که بازم مثل انار تعدادشون زیاده و مثل هسته انار کلی خاصیت داره، طعم خودش هم خیلی خیلی عالیه. هم سفید داره هم قرمز که البته طعمشون فرقی با هم نداره. خود هندیها معمولاً گُواوا رو با نمک و فلفل می خورن! که مثل اینه که به سیب نمک و فلفل بزنید

 

 

3. sugar apple: یکی از لذیذترین میوه هایی که تا حالا خوردم 

البته در اصل از تایلند میاد. طعمش شیرینه و مثل پنبه نرم. درکل اگر جایی دیدید از دست ندید 

(اسمش رو همین الآن فهمیدم) 

 

 

 

4. لیچی (lichia): یه چیزیه بین توت فرنگی و انگور (یاقوتی سفید) و آناناس و ... با طعمی بینظیر  

این هم یکی از خوشمزه ترین میوه هایی که تا حالا خوردم

 

 

5. جک فروت (jackfruit): مثل آدامسه وقتی می جویدش، اما شیرین و خوشمزه است 

اولش این گنده زشته است، بعد که می بُرن از وسط اون عکس پایینی میشه، بعد اصل کار اون زرداست  

یه دونه هسته هم وسط هرکدوم از پره هاست

 

 

 

 

6. پاپایا (papaya): طعمش مثل mango می مونه، اما خیلی بیمزه تره 

یعنی اگر شما mango خورده باشی دیگه پاپایا نمی خوری!

 

 

 

دیگه موز و آناناس و نارگیل و این چیزا هم که گفتن ندارن 

(اینجا شیر نارگیل رو مردم خودشون می خورن، گوشتش رو می ذارن برای پرنده ها!) 

 

 

بیشک تعداد غذاها و میوه های هندی خیلی خیلی بیشتر از ایناست، اما اینا اون غذاهایی بودن که من خودم خوردم و با کمال میل پیشنهاد می کنم بهتون 

 اگر از اینورا رد شدید به یاد پگی و دختر شیر و خورشید حتماً امتحانشون کنید، قول میدم پشیمون نشید